13 hälsosamma gåvor till mors dag

På söndag är det Mors dag och många uppmärksammar de svenska mammorna. Här är några tips på hur du kan ge henne hälsosamma gåvor – oavsett om hon är nybörjare eller hälsoguru.

Presenter

Choklad
Det är ingen hemlighet att choklad gynnar hälsan. När du väljer choklad, se till att det är mörk choklad av hög kvalitet för att hälsoeffekterna ska finnas där.

Hjälpmedel till träningen
Stegräknare, stavar, tränings-DVD, hantlar, vattenflaska, balansboll och yogamatta är några exempel på bra hjälpmedel som underlättar när man vill motionera. Använd fantasin och tänk efter vad just den du vill uppvakta kan ha nytta av.

Fotbad
För några hundralappar kan du köpa ett fotbad som kan användas i många år framöver – skönt att sätta fötterna i efter en lång dag på jobbet (eller med barnen).

Inspirerande hälsobok
Det finns mängder av kokböcker, självhjälpböcker och annan inspiration att få tag på i bokhandeln. Varför inte inspirera med en vegetarisk kokbok eller en bok om hur man kommer igång med yoga?

Te
Grönt, vitt och rött te i olika varianter är en god och hälsosam gåva. Välj ett par stycken och lägg i en fin korg.

Träningskläder
En helt ny outfit eller bara ett plagg – allt från en bra BH till nya löparskor går säkerligen hem hos träningsfanatikern. Är hon nybörjare kan det vara det lilla extra som inspirerar till nya vanor.

Trädgårdslust
Har mamman en trädgård finns det en hel del att välja mellan att ge som gåva. En planteringspyramid, handskar, sittdynor, trädgårdsbelysning, verktyg, växter och jord är några exempel på saker som kan ge en liten boost att komma ut oftare.

Giftfritt nagellack
Många kvinnor använder nagellack men tyvärr innehåller de flesta sorter gifter. Köp ett par vattenbaserade, giftfria nagellack som räcker ett tag. Ett exempel är märket Suncoat, som finns på Turkos.se.

Ekologisk hudvård
Även många hudvårdsprodukter innehåller ämnen som egentligen inte är hälsosamma för oss. Vill du ge bort bra produkter, välj ekologiskt.

Upplevelser

Ta med henne till gymmet
Om hon inte redan är medlem i ett gym – varför inte ta med henne på en härlig kväll med svettig zumba eller skön yoga?

Gå på spa
Hur ofta går ni på spa tillsammans? Unna både dig och din mor en lugn dag på ett spa, njut och koppla bort omvärlden ett tag.

En god natts sömn
Köp sköna lakan, en ny madrass eller kudde – eller något annat – som hjälper henne att sova riktigt skönt. Är mamman i fråga småbarnsförälder kanske du kan erbjuda henne att ta hand om barnen någon natt så att hon får sova.

Ge henne din tid
Erbjud dig att ge av din tid och hjälp till med sysslor som hon tycker är svåra eller jobbiga. Ibland kan det hjälpa att bara ha sällskapet.

Bilder: SXC

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>