5 aktiviteter för en välmående höst

Oktober smyger sig på och mörkret likaså. Några av oss blir lite höstdeppiga eller hösttrötta, andra kör på som vanligt. Att försöka göra det bästa av kylan och mörkret är medfött för oss svenskar och det gör vi oftast bra. Men ibland behöver vi en extra skjuts när humöret inte är på topp. Här är fem aktiviteter som piggar upp.

Lapa i dig sol

På hösten är solen inte så stark och kroppen behöver fortfarande D-vitaminet. Passa på att gå ut när solen är framme och njut av värmen och ljuset.

Plocka äpplen

Har du ingen trädgård? Även i städerna finns det träd på offentlig mark som man får ta äpplen från. Ta med dig en korg eller en påse och plocka så många du kan ta hand om. Du kan äta äpplena som de är (gratis frukt!), baka pajer eller göra mos av dem. Ofta förfaller bara äpplena ändå, om ingen tar hand om dem.

Prova nya recept

Även om du inte tycker att matlagning är skoj, så kanske du får en kick av att prova nya, spännande recept. Kika runt på dina favoritmatbloggar eller bläddra i kokböckerna du har hemma. För även om det finns mängder med kokböcker på hyllorna använder vi oftast samma recept om och om igen. Koncentrera dig på vilka råvaror som är i säsong till hösten och laga mat med höst som tema. Ett exempel är rostade rotfrukter som går att göra i alla möjliga varianter.

Lek i lövhögarna

Som vi tidigare konstaterat här på Livskick blir man faktiskt aldrig för gammal för att leka som barnen. När du ändå är i krattartagen, varför inte köra på och hoppa i högarna? Jag utlovar mycket skratt och en hel del motion.

Börja träna – men ta det lugnt

Många börjar smått panikartat att befolka gymmen eller cykelvägarna i stan, vilket såklart inte är dåligt. Men ta det lugnt och öka på träningen lite i taget istället för att ta ut dig och inte orka fortsätta. En bra grej är att till exempel börja promenera. Även här är det ju som skönast att passa på när solen lyser! Själv har jag skippat allt vad Runkeeper och Funbeat heter och fokuserar på att njuta av att få röra på mig istället för att jaga minuter eller kilometrar.

Bild: SXC

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>