5 frågor till Caroline Nilsson

Caroline Nilsson har tillsammans med Susanne Jarl skapat Poworkout, en iPhone app som fungerar som din personliga tränare. Det är inte illa att kunna träna var man vill. Ibland tryter även den egna inspirationen – man står där och undrar vilken övning man ska göra – då är det inte helt fel att kunna fråga sin lur!

Berätta vem du är!

– Caroline Nilsson heter jag, och har arbetat som instruktör i många år. Började instruera klasser när jag var 14 år, så träningen har funnits med som en bisyssla länge. Numera arbetar jag med appar och dessutom har jag ett eget träningsmagasin på nätet, magasin GymGlam, vilket är ett heltidsarbete.

Du har tillsammans med Susanne Jarl skapar appen PoWorkout – en träningsapp – hur kom ni på idén?

– Susanne och jag lärde känna varandra genom mina danspass, det var den första kontakten. Vi började titta på appar, när det var nytt. Jag hade själv ingen iPhone, men Susanne hade det. Vi kom fram till att det inte fanns någon träningsapp som var bra, och överlag fanns det inte så många träningsappar. Vi tänkte oss att de som sitter och programmerar är killar – och det märktes också med tanke på att det fanns många golfappar och annat som kanske just riktar sig till kategorin män.

Vår första tanke var att göra en träningsapp som riktar sig till kvinnor, men det har visat sig att även killar använder den – vilket är roligt så klart! För oss var det också viktigt att formen var snygg och tilltalande, så det är något som vi har arbetat med.

Hur funkar PoWorkout?

– Korta och effektiva träningsprogram – det är vår grundidé. Du ska kunna köra ett program var som helst. I den första versionen har vi tolv olika program. Bland dem finns både styrke- och konditionsprogram. Vi håller på med en uppdatering just nu, så det kommer flera övningar. Du väljer det program som du vill ha, och du kan även kombinera olika program – vill du träna en timme så kan du kombinera så det passar dig tidsmässigt och utefter vilka mål du har. Programmen tar mellan 5-10 minuter, och det beror på vilken nivå du är på och hur snabb du är.

När du valt ditt program, låt oss säga ländryggsprogrammet – så får du även instruktioner och tips. Dessutom visas en video på hur övningen ska utföras. Sammantaget har appen 36 olika övningar. Du kan också välja nivå, vilket appen sedan minns till nästa gång du tränar – på så sätt fungerar den som en personlig tränare! Du trycker på start och får instruktionen på vad det är du ska göra. Appen har även en statusbar, så det syns hur långt i programmet som du har kommit – mellan varje övning är det vila, och du kan själv ställa in hur lång vilan ska vara.

När du är färdig får du poäng och om du vill kan du dela med dig på Facebook eller Twitter. Du har då också möjlighet att välja nivå för nästa gång.

Ni har utvecklat fler idéer sedan den första lanseringen i oktober – berätta!

– Vi har en till app på gång som jag kan berätta om, resten är lite hemligt! Vi kommer att lansera en ny app som heter PoWorkout ball&band – träning som man gör med gummiband och träningsboll. Den första appen, som jag har berättat om, kommer att heta Poworkout trim&tone. Och sedan kommer ytterligare en app, men det är till sommaren! Dessutom kommer de att finnas som appar till iPad!

Hur får man tag på apparna?

– På app-store och de kostar 15 kronor. Och har du köpt den, är den din, även om du skulle byta telefon. Uppdateringar är gratis!

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>