5 frågor till Magdalena Bibik

Som en frisk vårvind kryddar hon det mesta hon tar i. Med ett driv som är sällan skådat och en personlighet som bara genom en uppdatering på facebook får mig att våga satsa på det jag drömmer om. Hon är en sann förebild och en inspirationskälla utan dess like. Idag jobbar hon som Personlig tränare och danslärare och njuter av sitt jobb för att hon valde och skapade jobbet själv.

Hur finner man modet att våga satsa på sina drömmars yrke?

– Jag kan tänka mig att många människor skulle vilja arbeta med sitt drömjobb, men att det finns mycket tvivel och funderingar förknippade med faktorer runt omkring. Jag tror att om man verkligen, verkligen vill något så är man beredd på att göra ”vad som krävs” för att nå dit man vill, inklusive att förbereda sig på de riskerna som finns. Jag tror att även om hjärtat säger GO så måste man vara förberedd, t.ex. bör man ha en klarhet i hur ens ekonomi påverkas den första tiden efter ett karriärbyte. Man bör ha någon form av back up-plan, ett alternativ om det inte skulle gå enligt planerna. Och tillräckligt mycket passion och engagemang så att man är redo att jobba dygnet runt den första tiden.

Hur nervös var du när du väl tog klivet? Eller var du helsäker på ditt beslut?

– Jag var helt säker, det fanns inte ett tvivel. Men det är klart att jag hade mycket funderingar på hur det skulle gå, om jag skulle klarar av det mm. De funderingar får man som egen företagare alltid med sig, men nu inte i form av nervositet utan entreprenörsanda. Nu för tiden tänker jag på hur jag ska utveckla företaget.

Vad ger det dig personligen att jobba som PT och danstränare?

– Jag älskar att se människor utvecklas, och går verkligen igång när de uppnår sina mål. Träning ger så mycket glädje, energi, gemenskap och välbefinnande så det vill jag verkligen vara en del av. Som danslärare är det en enorm kick att se sin egen koreografi göras på scen – det är inte mycket som slår det!!

Hur ser din egen träning ut?

– Jag har 12 klasser i veckan, som jag undervisar – allt från jazz till Zumba och det egenframtagna dansfysprogrammet Built by Bibik. Dessutom tränar jag mina kunder och det är ofta som vi tränar tillsammans. Utöver det styrketränar jag själv och har börjat löpträna inför sommarens maratonlopp.

Till sist, vad är en riktig Livskick för dig?

– Jag gillar mitt liv som det ser ut just nu. Jag gillar friheten och flexibiliteten i mitt jobb, så att jag får vara kreativ, skapa och utvecklas. Det tillsammans med mitt privatliv skapar en skön balans i vardagen. Jag har precis funnit mitt livs kärlek så han är en stor livskick för mig!

Besök Magdalena Bibiks hemsida

Mer att läsa

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>