5 frågor till Mia Törnblom

Mia Törnblom är författare, föreläsare och jobbar med vägledning i personlig utveckling. Vem har inte hört talas om eller läst böckerna Självkänsla nu!, Så dumt!, och Du äger!. Livskick fick en stund med henne.

Självkänsla är en viktig start i ett sunt liv. Hur tycker du att man ska tänka när man vill uppnå något, utan att falla i ”bara jag når målet blir jag nöjd”- tänket?

– Se på självkänsla som fysisk kondition, lika självklart som vi regelbundet tränar våra kroppar behöver vi träna mentalt och själsligt. Lika lite som man kan bli färdig tränad fysiskt kan man bli det mentalt.

Oftast har vi egna ihopkok av träningsaktiviteter, vissa gillar att vara på gymmet i timmar medans andra kanske tycker att naturen är det roligaste.  Hur är din träningsfilosofi?

– Jag är numera en joggare, lite overkligen men sant. antingen joggar jag eller så kör jag crosstrainer på Sats.

Varför tror du att så många idag försöker uppnå perfektion inom många områden, och sen blir utmattade och självkritiska av det?

– Den tid vi lever skapar lätt denna stress, därför behöver många av oss planera in tid och ha rutiner för reflektion och annat.

Om du skulle beskriva ett lyckligt liv genom ett recept, hur skulle det då se ut?

– För mig är lycka närvaro, oavsett om det är sorg jag känner så vill jag vara närvarande i den stunden. Så mitt recept på lycka förutom äkta kärlek blir självkänsla, humor, närvaro, god mat, nära vänner och en massa hångel så klart.

Hur känns det för dig som person att dina böcker och föreläsningar hjälper så mycket människor?

– Jag har skrivit de böcker som jag själv har saknat och skulle velat läsa, det har visat sig att andra också haft ett längt efter att läsa det jag skriver och det gör mig stolt men jag går inte runt och tänker på det. När det gäller mina föreläsningar så är det otroligt lyxigt att jag får arbeta med det som för mig är som att dansa. Jag är oerhört tacksam för den karriär jag har.

Foto: Ulf Berglund

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>