500 gram frukt och grönt

Livsmedelsverket rekommenderar att vi ska äta 500 gram frukt och grönsaker varje dag. Detta känns mycket kanske du tycker. Men jag vägde upp en morot, en tomat, ett äpple och en apelsin och fick över 600 gram på displayen. Räknar vi bort skalet från apelsinen landar vi under 600 gram.

Detta är ju inga mängder. Så om du känner att du behöver öka intaget, lägg bara till en morot/tomat eller något annat du gillar vid varje mål, samt se till att äta två frukter per dag, så är det klart!

 

Mer att läsa

8 kommentarer

 1. 1

  Va tusan! Då är jag rätt duktig då=) Att man inte tänkt på att väga själv. Det är ju som sagt inte lika mycket som man tror=)

 2. 2
 3. 3

  Drycker man en apelsinjos och äter man en tomat så räcker det för att komma upp till 600gr och varför inte pressa apelsinerna själv?…November och December månad är de bästa för att köpa apelsiner från Sydeuropa!

 4. 4

  Visst är det överraskande OCH uppmuntrande?! Ibland behöver man stanna upp och upptäcka att man faktiskt gör saker och ting rätt och bra. 🙂 Och om det finns saker man vill förändra, att det kan vara mycket lättare än man trott. 🙂

  Marco, tack för tipset! Egenpressat är ju att föredra så man får behålla vitaminerna. 🙂

 5. 5

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>