Allt för Hälsan 2010 är igång!

Efter att ha tagit några djupa andetag, för hela kroppen sprudlar av intresse och inspiration, var det dags att lyssna till Erik Rådström och Marie Hemdal, som båda är projektledare/säljare på för Allt för Hälsan 2010. Pressvisningen sker mitt i det som kan kallas hjärtat för mässan, nämligen vid Inspirationsutställningen (utställningen är det första som besökarna möter när de kommer in).

Det är Lotta Ahlvar (moderådet) som är ansvarig för utställningen, och hon förklarar tanken med det läckra och färgglada upplägget. Det är tre färger som är i fokus; gulorange, rosa och röd. Den första montern, den i gulorange, handlar om de människor som är passionerade i det de gör, i sin träningsform. Här går tankarna till de som har träning som livsform/livsstil. Det är också något som projektsäljaren Marie Hemdal påpekar; att träning allt oftare blir en livsstil för hela familjer. Hon menar också att ett syfte med Allt för Hälsan är att ta bort präktighetsstämpeln, och lyfta fram lustfylldheten när det kommer till träning.

Därav också det tema som går igenom hela mässarrangemanget – Passion! Den andra montern tar oss till det mjukare värdet inom hälsa – som exempel nämns yoga, och passande nog finns ett yogarum längre ner i mässhallen (dit kommer jag nog att bege mig, för att kunna låta alla intryck sjunka in!). Den sista montern blir jag lite förtjust i – en röd monter – som syftar till dansens utbredning, även i hälsoformat – och givetvis: passion!

På stora scenen invigs mässan med bland annat Zumbadans, och konfrenciern Blossom Tainton-Lindquist presenterar även något som hon själv brinner för – poledance. Denna träningsform har under det senaste året vuxit sig stark, och fortsätter att ta plats i träningssammanhang. Michelle, som ”dansar” på stången, visar på en fantastisk styrka!

Det här känns roligt och inspirerande – nu ska jag ut i vimlet och testa nya saker. Senare är det en magföreläsning (buller & brak) som jag ska gå på. Jag återkommer med fler artiklar.

Emilia, för Livskick, på Allt för Hälsan 2010, Stockholm

Foto: Emilia Arvidsson

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>