Allt för hälsan 2011 invigd!

Projektledarna för Nordens största hälsomässa hälsade pressen välkomna på pressinvigningen på förmiddagen på Stockholmsmässan i Älvsjö. Årets tema är Lust, och därför talades det mycket om vad som är lustfyllt, och vad årets Allt för hälsan bjuder på.

Det är kanske det som är nyckeln till hälsa – genom att plocka fram lusten kan både träning, kost och avslappning bli mer varaktiga. Det vi tycker om, det som är lustfyllt, vill vi gärna ha mer av. Allt för hälsan 2011 vill, enligt arrangörerna, bli en mötesplats där både människor och press får en inblick i vad vi kan göra för vår hälsa och givetvis – att få inspirationen att testa nya saker.

Jill Taube, psykiatriker i Stockholm, talade lite kort om vikten av att använda sin kropp vid behandling av depression och ångest. Den fysiska aktivieteten vinner mer mark som ett behandlingssätt, vilket vi också ser genom förekomsten av fysisk aktivitet på recept. Hon kommer på söndag att föreläsa mer på djupet om detta, där även hennes bok Själ och kropp kommer att vara i fokus.

Från Kroppsterapeuternas yrkesförbund kom ett budskap om BOT-avdrag. Vi känner ju alla till RUT – och ROT-avdrag, men det här är något för svenskarnas hälsa! BOT-avdraget, som alltså är en fråga som lobbas för, är ett avdrag för din egen investering i din hälsa. Målet för dem som arbetar med BOT-avdraget är att göra den till en valfråga 2014. Som ett exempel skulle vi kunna dra av hälften av våra kostnader för friskvård (vinsterna anses bland annat vara färre sjukskrivningar, lägre kostnader för stat och arbetsgivare).

Ett annat viktigt inslag är också mässans inspirationsutställning som är precis i början av mässhallen. Det är Svenska Moderådet som står bakom utställningen. Sammantaget finns det 225 utställare på plats, och de är indelade i fem kategorier: Träning & Motion, Kropp & Själ, Kost & Energi, Behandling & Relax samt Naturlig skönhet. Livskick kommer att börja med att lyssna på Torbjörn Åkerstedt som ska tala om sömn. Under hela mässan finns det möjlighet att gå på 200 seminarier – så ut och inspireras! Är du inte Stockholm, så får du några godbitar från oss på Livskick!

Foto: Emilia Arvidsson

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>