Allt för Hälsan 2012 – pressträff

Inspirera till ett hälsosammare liv – det är en av målsättningarna som Allt för Hälsan har. Nå dit gör man genom produkter och tjänster, men också genom kunskap och prova-på aktiviteter. Mässan har 200 utställare, och lika många öppna föreläsningar.

På Stora Scenen guidar den populära PT:n Magdalena Bibik (och hon har många fler strängar på sin lyra!), som är årets konferencier – det bjuds på modeshow, zumba och mycket mer under de kommande dagarna. Erik Rådström, projektledare, talade också om vikten av att agera som mötesplats för likasinnade. Förra året var ett rekordår med nästan 30 000 besökare, och precis som då går även den populära matmässan Mitt kök (även Wintershow går mellan fredag – söndag).

Allt för Hälsan 2012 vill vara ännu tydligare med att representera egenvård och friskvård. Vi besökte den populära Friskvårdskollen, där en enkät gjordes elektroniskt, en mätning och vägning samt ett enklare fystest. Några av resultaten får man tillgång till direkt på plats, vill få fler parametrar kan man boka tid hos friskvårdsanläggning. Att mäta din hälsa och uppmärksamma dig själv på var du behöver sätta in insatser kan vara ett sätt att leva mer hälsosamt.

På pressträffen fick vi även lyssna till Camilla Kuylenstierna, som skrivit boken AnsvarsFULL. Camilla har vuxit upp med en alkoholiserad mamma, och även själv haft alkoholproblem. Hon manade oss till att våga lägga oss i, särskilt när det gäller barn. Det är så lätt att gömma sig bakom att det skulle vara integritetskränkande att fråga ifall mamma eller pappa dricker. Camilla tycker att det är tvärtom, det är integritetskränkande att inte fråga. Sen handlar det förstås om att det är rätt person som skall ställa frågan, för det handlar om svåra situationer.

Fredrik Zillén, löpcoach, talade om löpteknik enligt Kalasmetoden (och hur man inte ska göra!), Anna Lissjanis från bloggen Trend & Träning berättade om hur viktigt det är med balans i sin träning och Anneli Nilsson från Riksföreningen Psykoterapi Centrum menade att alla skulle må bra av lite terapi.

Foto: Emilia Arvidsson & Linnea Frank

Mer att läsa

En kommentar

  1. 1

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>