Andan går ur ibland och det är okej

Nu efter jul och nyår kan man i stället för nypepp känna döpepp! Man har förväntat sig att tid och motivation ska komma i en frisk vind och lyfta med en på vägen – en frisk och lätt vind, och i tanken är mörka kvällar och morgnar som bortglömda. I fantasin som man faktiskt tror är verklighet antar man bara att efter nyår så blir det en piece of cake.

trottSå dånar det till och ögonlocken känns som om de fyllts med betong och kroppen likaså. Gymmet känns avlägset och promenaderna som maraton.

Andan efter julhelgerna har gått ur dig och jag kan bara säga grattis. Du är en fullkomligt normal människa. Inga superfasoner eller ett steg närmare den berömda väggen. O nej, nu är det dags att ta tag i vardagen och tagga ner. Strukturera det som skall göras och tänka sig igenom dagarna. Fläta samman jobbet, aktiviteter och familjen så klart, din kraftkälla.

Ett bra tips är att just börja träningen lugnt och fint – för sanningen är att om du flätar in träningen i vardagen så är det mer sannolikt att du aldrig kommer känna dig stressad över att träna. Tvärtom så kommer du att se det som en avkoppling. Så ta ett djupt andetag, våga se över din vardag och gör det som passar dig. Du vill ha ett liv som är hälsosamt? Enda sättet att nå det är att anpassa det efter dig själv.

Bild: Pixabay

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>