”Anser du att du är tjock, så är du det – och ger upp”

Jag satt och kollade på ”Biggest loser – Sverige” här om dagen. Det var en kvinna som tränade med att kasta boll i marken. Det är en tuff övning som upprepas många, många gånger och man får verkligen ta i. Olga står framför och peppar henne och plötsligt börjar kvinnan gråta av ilska.

geup

Hon tar i mer och mer då hon riktar många års ilska mot bollen. Träningen blir tuffare och bollen riktigt smashar ner i golvet. Tårarna rinner nu ner för kinderna… jag ligger i soffan och kollar på programmet och känner hur mina tårar bränner innanför ögonlocken, för hennes skull.

Hur kan det vara möjligt? Hur kan en människa hålla inne med så mycket känslor och bara köra på igenom livet? Då säger hon något av det klokaste jag någonsin hört:

Det spelar ingen roll vilken storlek man har på kläderna. Anser man att man är tjock så är man det och till sist ger man upp…”

Då brister det nästan för mig. Denna vackra, rödhåriga och kämpande kvinna sa precis en mening som för alltid kommer att cirkulera i mitt huvud. Anser man att man är tjock så är det just det man ser när man tittar sig själv i spegeln. Det är därför jag tjatar om att respektera sig själv även innan man vill genomgå en förändring. Att aldrig någonsin klanka ner sin kropp genom att skjuta repliker som: Fy vad tjock/ful/äcklig jag är! Jag måste göra något åt det!

Att nedvärdera sig själv skadar så otroligt mycket mer än vad man tror. Man tankar omedvetet kontot för negativitet genom att göra så. Finner man ett mellanläge av acceptans inför sin egen existens så kommer det vara så mycket lättare att se det positiva, och jobba efter just det.

Du tycker att det är omöjligt? Ja men vet du! Ställ dig framför mig så lovar jag dig att jag hittar otroliga egenskaper som just DU sitter inne med. Du ser det bara inte själv – eller vill du inte se det? Man kan på riktigt radera det fina genom att fokusera på något du inte själv tycker om. En rumpa kan bli dimensioner mycket större i storlek om du tittar på den med den attityden.

Kvinnan kastar bollen hårt i backen och låter frustrationen komma. Hon låter den lämna kroppen och man kan se hur negativiteten lämnar hennes kropp. Jag faller in i tankar och tänker på när man drar på sig boxhandskarna och slår ut all frustration. Jo, tårarna och ilskan blandas faktiskt när jag tänker efter… låt aldrig känslorna bygga bo i hjärtat. Få ut dem!

Be Great. Be You!

Bild: Pixabay

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>