Äpple, päron eller passionsfrukt?

Att vara äppelformad sägs vara mer skadligt än att vara päronformad. Bland annat beror detta på att en person med äppelfetma samlat på sig fettet runt organen istället för under huden. Detta är vad vi fått höra de senaste åren och man kan stirra sig blind på former, fettansamling och siffran på vågen. Men det som spelar roll är egentligen inte hur du ser ut, utan vad du gör.

passionsfrukt

Att träna kan för många förknippas med att det är tidsslukande, det är omständigt, tråkigt och jobbigt. Okej jag erkänner, jag pratar om min egen attityd som den ter sig emellanåt. De senaste åren har det varit väldigt segt att försöka komma igång med träningen och jag har verkligen kämpat i motvind i långa perioder. Men något har hänt, något har gjort att hela min attityd till träningen har förändrats. Jag känner en passion; något inom mig ropar efter rörelse, svett och brännande muskler.

Slår man upp ordet passion i en ordbok står det bland annat: ”begär, våldsam entusiasm” och det är precis det vi ska känna när vi tänker på motion och träning. För motion leder till god hälsa på så många plan, såväl själsligt som kroppsligt, och om vi finner till lusten att röra på oss kommer vi att göra det mer och mer. Träning ska inte vara ångetsladdat eller tråkigt, det ska vara roligt, inspirerande och älskat!

Så sluta fokusera på vilken form din kropp har – äpple, päron, gurka eller sparris; vem bryr sig egentligen? Jag väljer att vara en passionsfrukt. Enligt min personliga definition har en passionsfrukt en brinnande passion för livet, och till livet hör rörelse. Börja söka för att hitta din väg så ska du se att passionen hittar dig.

Bilder: Pixabay

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>