Årets julklapp à la Livskick – alternativa klappar som gör gott

Vad årets julklapp blev vet säkert alla vid det här laget. Vi på Livskick tänkte syna det valet genom att ta fram några julklappar som kan utgöra bättre alternativ. Här är 9 förslag på klappar som peppar den du bryr dig om att stressa ner och påminna sig själv om att han eller hon duger, och på klappar som gör gott för omvärlden. En bonus är att alla går att beställa på nätet!

stealbacktime

Tidlösa klockor och armband

Varför inte maximera stressminskningen genom att köpa en klocka eller ett armband som påminner om att livet är tidlöst och pågående? Hälften av all vinst går till att hjälpa barn.

Pris: ca 75 – 400 kr

Handla här: www.stealtimeback.com

grafiskauttryck

Tavla, ”You Are Beautiful To Me”

Berätta för någon du tycker om att han eller hon är vacker (inifrån och ut) i dina ögon, genom en tavla som påminner personen om det varje dag.

Pris: 299 kr

Handla här: www.grafiskauttryck.se

andas-och-rakna-till-tre

Boken ”Andas och räkna till tre”

Boken handlar om en tonårings vardag och de problem den kan föra med sig, såsom mobbning, utanförskap, självskadebeteende och dålig självkänsla. Boken är skriven som en kortroman och fungerar även som självhjälpsbok. (läs mer här).

Pris: 153 kr

Handla här: www.adlibris.se

hope-smycke-jul-2014

HOPE-halsband

Ge det fina HOPE-smycket till dig själv eller någon annan och visa ditt stöd för forskningen kring barncancer. Smycket blev utvalt till årets julklapp av sidan nyheter365.se.

Pris: 295 kr

Handla här: www.barncancerfonden.se

eldsjal

T-shirt, ”Eldsjäl”

En gåva till personen som brinner för att göra skillnad. Det du betalar blir dessutom en gåva till Diakonias långsiktiga biståndsarbete i över 30 länder.

Pris: 390 kr

Handla här: www.diakonia.se

duskavaraperfekt

Boken ”Du ska vara perfekt”

En tankebok om ytliga ideal, djupgående konsekvenser och vikten av att ifrågasätta. Vill du att mottagaren ska bli inspirerad och få en extra push att sluta bry dig om vad alla andra ska tycka? Eller helt enkelt bara få lite tips på hur man kan tänka för att stå emot hälsohetsen som råder idag? Då är den här boken en perfekt (!) gåva.

Pris: julpris 130 kr (fram till 10 dec – annars 150 kr)

Handla här: Anna-Karin Sahlins blogg

feathercollection

Armband, The Feather Collection

Vackra armband som uppmärksammar ätstörningar och samlar in pengar till Frisk & Fri – riksföreningen mot ätstörningar.

Pris: 80 – 200 kr

Handla här: www.thefeathercollection.se

nejellerokej

Boken ”Nej eller Okej”

För de minsta finns en bok som tar upp vilken typ av kroppskontakt som är okej, och vad som inte är okej. Det är en bok som tagits fram i föreningen Barnkrafts regi, i arbetet mot sexuella övergrepp på barn.

Pris: julpris 70 kr (ord. pris 129 kr)

Handla här: www.barnkraft.se

FriskoFri_logotyp_Karin

Stödmedlemskap, Frisk & Fri

Känner du ett stort engagemang kring frågor rörande ätstörningar och de skeva kroppsidealet som råder idag? Vill du vara med och skapa debatt och påverka samhället att acceptera människors olikheter och lika värde? Ge bort ett stödmedlemsskap som julklapp! Det inkluderar tidningen Insikt (4 nummer) och fri entré till alla evenemang.

Pris: 200 kr

Handla här: www.friskfri.se

Mer att läsa

5 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>