Att bara slappa

Ska hon nu säga till mig att jag bara ska vara? Inte göra något alls? Slappa är ju sådant som latmaskar gör och inte kommer någon vart här i livet? Slappa – det har väl inte en människa tid med?

vila

Jo, det är precis vad jag ska råda dig till. Det finns ju något som heter vilodag i träningsvärlden. Det betyder att man ska ge musklerna en chans att återhämta sig, att repareras och att fungera på bästa sätt.

Jag vill bygga på den dagen en aning nu. En vilo-/slappardag. En dag där du gör saker som är roligt, som ger dig energi och som får din hjärna att bearbeta endast positiva intryck. En dag där disk och tvätt är ett minne blott och där det helst förekommer matlagning i rolig grupp. Med familjen eller vänner. Roligt.

Vad tycker du om att göra? Läsa en bok, gå en promenad i skogen eller sitta på stranden? Den här dagen viger du åt dig själv och ingen annan. Kanske du behöver en spaweekend eller så är du som jag och behöver bara lite avkoppling i form av no stress. Ingenstans jag måste åka, jag kan sitta med fyraåringen i knät och ta en powernap mitt på dagen, läsa min bok, lyxa till det riktigt och gå på bio? Det som får dig att må bra är det enda som räknas.

Var lite ego. Det gynnar alla runt om dig.

Bild: Pixabay

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>