Att välja ljuset i mörkret

Det är höst och den där romantiska mysperioden som är i början på hösten, ni vet när alla härliga färger omger oss och det känns som att en är med i fotosession för Halénskatalogen, är slut. Nu är det slask, blöta strumpor, mörker och elände fram till mars. Eller?

ljus

Jag är ingen sommarmänniska – det är varmt, kladdigt och min hjärna stänger av. I övrigt uppskattar jag alla årstider och dess karaktärsdrag. Vintern med snön och den friska, kalla luften. Våren när alla träd knoppar och att ljuset börjar återvända. Framförallt gillar jag hösten. Den börjar med färgsprakande explosioner i naturen och sprider en lummig stämning i hela min kropp. När den sedan övergår till den mer ruggiga och ruskiga delen myser jag som mest; tänder varma ljus, tar fram raggsockorna, drar upp jackan hela vägen och slänger på mig mina mysiga vantar med matchande halsduk och mössa.

Det är ju hur mysigt som helst att gå hem från tåget i ösregn och bli riktigt blöt och genomfrusen, för när jag kommer in kan jag ta av mig allt och burra upp mig i soffan framför TV:n.

Ser ni vart jag är påväg? Välj ditt fokus, välj ljuset i mörkret. Att mörkret kommer och en del (jag är en av dem) blir oerhört påverkade av det är svårt att välja bort. Det är väldigt vanligt med höstdepression och det är bevisat att minskad mängd ljus påverkar vår melatonintillverkning vilket kan leda till försämrad sömn. Detta innebär dock inte att vi står helt handfallna och utan kraft.

Det är förbannat klämkäckt att slänga ur sig att alla kan ”välja glädje”, och jag tror inte att det är så enkelt. Men du kan välja hur du ser på saker för;

Det du tänker – säger du
Det du säger – gör du
Det du gör – lever du

Så tänk att du gillar hösten och mörkret, och fokusera på allt det mysiga som du kan göra. Istället för att fokusera på att skon är trasig och läcker in vatten, så att du redan påväg till jobbet får en blöt och sur strumpa som irriterar dig hela dagen.

Bild: Pixabay

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>