Att vara unik är vackrare än något annat

Jag bråkar med mig själv och jag gillar det. Att snabbt kastas omkull i känslan av att inte duga när jag ser klädmodellens höftben så där benigt sticka ut vid byxlinningens början, smala axlar som håller upp blusen ”som nu endast kostar 299:-”. Den retuscherade kroppen som med en guldbrun ton visar upp bikinin jag bara måste ha. Min spontana reaktion som säger: Varför är jag inte lång och slank nu igen?

mode

Sekunden efter slår min självkänsla till mig med en stekpanna i huvudet. Varför vandrar mina tankar dit de inte behöver gå? Jag faller inte för det där längre – men smalhet har med ett marknadsvärde högre än diamant slagit rot i det undermedvetna. Genialiskt har smalhet genom åren skapat en spontan reaktion vi egentligen inte behöver få, det kommer per automatik nu för tiden. Size zero är inte en trend längre, det är passé och det tar bara lite tid för världen att se det.

Jag gillar att analysera spontana reaktioner jag själv får. Det är av bearbetning och nyfikenhet då jag vägrar att falla för det omedelbara. Jag reagerar och frågar mig själv varför då det sker. Självklart inte i varje reaktion jag får utan just precis sådana där ideal, ”vill ha” och omedvetna önskningar som egentligen inte alls fötts i mitt eget huvud. Detta är skapat av ett medium som likt baciller tränger in i kroppens system.

Vi som hellre ser att våra egna kroppar är unika i sitt slag, vi som är nyfikna på vad den kan prestera under rätt sorts behandling. För vad gör inte en människa vackrare än när hon känner omtanke om sig själv och andra? Skönhetsintresse är helt okej, vi har det alla. Men det slutar vara skönhet då vi tar till medel som förstör och försämrar. Oavsett om vi är smala, mulliga, långa, korta, långt hår, kort hår… ja ni förstår. Unikhet är det vackraste. Sedan om du väger det ena eller andra har ingenting med saken att göra.

Bild: Pixabay

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>