Attityd = nyckel till framgång

I ett samhälle skapat att följa normer är det svårt att skapa sin egen väg. Jag jobbar hårt för att tänka själv men hittar fler ställen i hjärnverksamheten på villovägar än vad jag vill erkänna för mig själv.

attityd, framgång, samhället, sköld, bubbla, uppmärksamhet, bestämma, välja

Det slår mig. Vad enkelt det är att det blir fel ibland, och det BLIR fel ibland. Därför vaggas jag in i åsikten om att det mentala verkligen ÄR nyckeln till hur man mår så bra man bara kan.

För om vi låter oss själva ha en attityd som säger att andra är bättre, har mer och underbart perfekt så kommer vårt egna liv kännas tämligen fattigt gentemot deras. Varför? För att vi har ett helt värdelöst liv? NEJ, anledningen till missnöje är att vår uppmärksamhet riktas mot andras lycka och framgång.

Jag hörde en grej en gång som hjälpte mig otroligt i mitt sökande på vad som faktiskt gör mig själv lycklig. Runt min kropp har jag en osynlig sköld. Den är ungefär 10 cm utanför mig. JAG väljer vad jag släpper innanför denna högst privata sköld. Kritik, beröm, elakhet eller vänskap och kärlek. Denna sköld blev en sak som jag utvecklade så att jag såg den. Jag ville att den skulle bli stark och tålig så att ingen kunde bestämma över den. Jag var bossen och jag släppte in eller stängde ute. I min zon var det faktiskt helt tillåtet att jag sorterade. Så jobbar jag nu, och tro mig – den här skölden behöver underhållas för att inte bli svag eller släppa in sådant som får mig ur balans.

När man fokuserar innanför denna sköld (mantel, bubbla, kalla det vad du vill) så har man inte tid att kolla in vad andra har längre. Faktiskt så händer det finfina att du börjar tillsammans med andra samtala om vad som verkligen får er att må bra och istället för jämförelse så hjälps man åt. 

För oavsett hur samhället ser ut runt om oss så kan vi bestämma/välja själva. Jag säger inte att det är en piece of cake men om vi anstränger oss så kommer det att ge ringar på vattnet och kanske kanske förändras det där vi så starkt ogillar i samhället.

Det underbara ordspråket: Ingen kan göra allt men alla kan göra något…

Kärlek till dig!

Bild: www.freedigitalphotos.net

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>