Billig och god fiskrätt

Alaska pollock är en väldigt billig fisk (jämfört med andra fisksorter som ärligt talat kostar skjortan) men det kan vara svårt att få till den så den inte smakar för mycket fisk. Här kommer mitt eget recept som faktiskt är så gott att jag längtar till att få göra rätten nästa gång!

Ingredienser, 4 personer:

  • 1 paket, 400 g, Alaska pollock (jag brukar ta antingen Eldorado eller X-tra som är billigare än andra varianter och dessutom är uppdelade i fyra rutor istället för en hel lång bit)
  • 2 tomater
  • purjolök efter behag
  • 1 paprika
  • 1 dl oliver
  • ½ dl creme fraiche
  • chilipeppar, örtsalt, svartpeppar, paprikapulver efter smak
  • flytande margarin till stekning

Ingredienser till couscous:

  • 3 dl couscous
  • 3 dl vatten
  • lite curry
  • gurkmeja, paprikapulver, lite salt
  • valfri buljongtärning eller fond
  • ev. vitlök

Gör så här:

Stek fiskbitarna i lite kryddat smör i 8 minuter på ena sidan. Hacka under tiden grönsakerna. Vänd sedan på fiskbitarna och häll i grönsakerna. Låt allt puttra ca 8 minuter till. Koka upp vatten till couscous och låt buljongtärningen smälta i vattnet, krydda och häll i couscousen. Ha kvar kastrullen på svag värme på plattan ett par minuter men kolla så det inte blir torrt i botten. Häll i så fall på lite vatten och låt couscousen dra åt sig det. Smaka av fisken med creme fraiche, koka upp. Servera!

Foto: Johanna Arogén

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>