Bloggar för hållbar hälsa och sunda ideal

Vi vill bygga upp ett nätverk av bloggare som skriver om hälsa och livsstil utifrån sunda ideal och genuint välbefinnande – fritt från diettips, överträning och utseendefixering, samt onödiga jämförelser och negativ människosyn (se här vad vi står för). Haka på motrörelsen du också! Skicka ett mail till info@livskick.nu och berätta om dig själv och din blogg!

Livskicks bloggar


Johanna Arogén

Johanna Arogén

Johanna är chefredaktör på Livskick och föreläser om kroppsideal och hälsobudskap i media och sociala medier, vilket bloggen handlar mest om. Hon bloggar också om ätstörningar, och om att leva med fibromyalgi.


Johanna Ahlsten

Johanna Ahlsten

Johanna har ledsnat på inflationen i hälsobloggar och stördes av all oseriös hälsopropaganda. Hon ser det som sin uppgift att verka för det hon kallar ”hälsa på riktigt” och har mer eller mindre förklarat krig mot den eskalerande hälsohetsen i samhället.

Jenny

Jenny Larsson

Jenny bloggar om föräldraskap, mindfulness och att vara frisk och fri från ätstörningar. Med tre graviditer, erfarenhet av ätstörning UNS/anorexi och stort engagemang för samhällets utsatta reagerar hon på allt från mammatidningarnas vikthets till kylan som möter flyktingar i hennes hemstad.


Åsa Jansdotter

Åsa Jansdotter

Åsa är diakon i Enskede-Årsta. Möten med människor, människors livsberättelser, livets hög- och lågpunkter har varit centralt i Åsas liv så länge hon kan minnas. ”För att livet ska kunna levas, möten bli till och livsberättelser tecknas behövs livshälsa.”

Liselotte

Liselotte Howard

Liselotte bloggar om kropp och kultur. Källkritik och retorik är hennes valda vapen mot den ohälsosamma folkhälsorörelse hon anser media och trender har skapat. Ljusglimtar i form av av fina ord ur barnamun eller bra böcker ges dock också. DENNA BLOGG UPPDATERAS INTE LÄNGRE – men läs gärna gamla inlägg!

bloggnetwork lines 500

Bloggar i nätverket

Här samlar vi bloggar som ger en Livskick på olika sätt, och som tar ansvar för vad de sänder ut för signaler till läsaren. Livskick tar dock inte ansvar för om något innehåll kan kännas triggande, då det varierar mycket från person till person. Välkommen att hitta just din favorit!

Läs vår intervjuserie med alla våra bloggfavoriter här.


Emilia Arvidsson

Emilia Arvidsson

Emilia Arvidsson är skribent på Livskick och på hennes blogg kan du läsa om stress, träning och få tillgång till hennes favoritrecept. Ämnen som vila och vardagsmotion ligger henne varmt och hjärtat.

johannaw

Johanna Westberg

Johanna är gruppträningsinstruktör och älskar att inspirera andra till rörelseglädje, att hitta det roliga med träning. Själv är hon obotlig resenär och alltid sugen på nya utmaningar och äventyr. Bloggar om träning, resor och andra guldkanter i vardagen.

matsmart

Annica Långvall

Annica är legitimerad dietist, skribent och föreläsare med massor av kärlek till god och hälsosam mat, träning och personlig utveckling och delar i sin blogg med sig av recept, tips och tankar om mat, näring och hälsa i ett större perspektiv.


Linda

Linda Haberecht

Linda bloggar om sin väg till att bli frisk och fri från hetsätningsstörning, om att acceptera sin egen kropp och ifrågasätta skönhets- och hälsoideal.

396011_10150980901976144_1493093177_n

Maria Finnved

Maria är utbildad Fysioterapeut och PT och skriver mest om träning i olika former. För Maria är träning lycka, glädje och kärlek till kropp och själ, och det är det hon vill förmedla till sina läsare!

hanna

Hanna Lager

Hanna Lager bloggar om böcker, feminism och vardagslivet som småbarnsförälder. Hanna har också en stor kärlek till god mat, resor och andra kulturformer och det är något som den trogne läsaren inte missar.


Rebecka Nelson

Rebecka Nelson

Rebecka delar med sig av tankar som snurrar och bilder hon trycker av med sin kamera. Att må bra är viktigt för Rebecka, både fysiskt och i hjärtat. Att vi främst är ”varelser” och inte ”görelser”. ”Jag hoppas mina texter kan få dig att tänka en extra gång, men främst att du känner dig upplyft, viktig och värdefull när du läst klart.”

natalie

Natalie Ailert Andersson

Natalie är legitimerad dietist och skribent för Livskick. Med ett stort intresse för mat, miljö och hälsa delar Natalie med sig av sin vardag där maten är i fokus.

livia

Livia Wanntorp

Livia är disputerad biolog, PT, kostrådgivare och kost- och hälsocoach. Hon driver eget företag och bloggar om hälsa och dess olika aspekter. Här kan du läsa om senaste forskning om träning och kost, få tips på fräscha recept med bra mat, samt hitta inspiration till träning och motivation till hälsoförändringar.


Anna

Anna Wolf

Anna brinner för många saker generellt, men två saker specifikt; det skrivna ordet och att göra andra människor glada. Bloggen startades för att skapa en motvikt till allt det dystra och mörka i vår värld, men även som en uppmaning att hylla våra medmänniskor medan dom fortfarande finns hos oss. Varje inlägg hyllar och uppmärksammar en människa för dennes egenskaper, handlingar och/eller erfarenheter.

malin

Malin Olrud

Malin är diplomerad Avspännings- och Stresspedagog som inspirerar till ett lugnare liv och att göra mer av vad man själv tycker är givande och roligt. Balans i livet för Malin är variationen mellan event/happenings och familj, mat, promenader, yoga och egentid.