Bloggfavorit: Annica Långvall

Beskriver man sig som ”leg. dietist & professionell matnörd” måste man ju få ingå i Livskicks bloggnätverk, eller hur…? För den som vill veta mer om personen bakom en sådan titel kommer är nästa intervju i vår serie om bloggfavoriter: denna gång med norrlänningen och småbarnsmamman Annica Långvall.

Med en mening – vem är Annica?Annica framför Fårö Fyr fotograf Micke Sundelin

—Matnördig, ambitiös och välvillig dietist med positiv inställning (och aningen finskt humör) med en bra förmåga att känna tacksamhet över allt vacker i livet.

Varför bloggar du?

—Jag är en väldigt kreativ person och har alltid skapat på olika sätt; skrivit poesi och musik, målat och fotat. Sedan några år tillbaka är det främst genom matlagning, foto och skrift som jag får utlopp för det och jag bloggar framförallt för att jag själv tycker det är fantastiskt roligt. När jag fotar och skriver är jag 100 % fokuserad på det jag gör vilket är härligt eftersom jag kan vara ganska tankspridd annars. Bloggens mål är att inspirera till en hälsosam kosthållning och en bra relation till mat, utan pekpinnar och förbud, och visa att hälsosam mat är gott, vackert och kul. Jag vill visa hur man gör praktik av kostråden och får ”livet med mat” att bli hållbart både för en själv och för miljön.

Vad kommer vi aldrig få läsa om på din blogg?

—Bästa sättet att snabbt gå ned i vikt, recept som baseras på kosttillskott eller uttryck som ”cheat day” och ”guilt free meals”.

När du sätter dig ner och ska författa ett riktigt höjdar-inlägg om 10 år: vilken rubrik får det?

—Oj, vad svårt! Kanske är det en inspirerande och matig artikel om hur man går över till vegetarisk kost, med tillhörande meny som avslutas med ett recept på en hälsosam och supergod efterrätt som sprakar av färg?

Vad ger just dig den optimala Livskicken?

—Att ta en morgonpromenad i vackert väder med mina bästa vänner. Kombinationen av vackra miljöer, bra motion och människor jag älskar är svårslagen.

Namn: Annica Långvall

Ålder: 27, men anser att åldern säger väldigt lite om en människa

Bor: Utanför vackra Östersund

Gör:
Jobbar som administrativ dietist på Kostenheten Östersunds sjukhus. Driver bloggen Matsmart, skriver, skapar recept, fotar mat och föreläser då och då.

Familj: Fästmannen Micke, vår son Viggo som fyller 1 i sommar och vår lilla katt Freja.

Läs Annicas blogg här!

Pst! Annica har faktiskt skrivit texter exklusivt för oss också: dem hittar du här!

 

Foto: Mikael Sundelin, vid Fårö Fyr

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>