Boka in ett möte med dig själv och varva ner!

Tänk att boka in ett möte med sig själv varje söndag. En timme till att bara göra det man själv vill? Det ska vara lugnt och fint, inte stressigt eller jobbigt. Det kan vara att läsa en bok, en stund med kroppsbehandling, testa en må-bra behandling eller varför inte bara vila en stund?

vila

Det ska vara något lugnt och icke påfrestande för just dig. Att checka av hur det är med dig helt enkelt. För ibland så kör vi på utan att lyssna på varningssignaler och det brukar sluta i katastrof. Tankar i virrvarr och känslor som egentligen är ganska onödiga.

För visst är det svårt att fokusera då världen bara rullar på. Den effekten får vi om vi har för mycket runtomkring oss. Hur mycket vi än vill få gjort så kommer det mer saker. Prioritera heter det magiska ord som kan få oss på fötter igen. Att prioritera innebär inte att man misslyckas om man väljer bort en sak – tvärtom så finner man styrka i att lägga ner energi på det som verkligen betyder något.

Vad är lugn för dig? Vad blir du nervarvad av? Ta reda på det och se till att du ger dig själv den gåvan någon gång ibland. För det är du värd.

Bild: Pixabay

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>