Bulgurröra med basilika, soltorkade tomater och halloumi

Jag tänkte dela med mig av mitt bästa ”go-to-recept” när vi får gäster. Den här rätten brukar gå hem hos de allra flesta; från köttätare som är skeptiska till vegetarisk mat, till allergiker, eftersom maten varken innehåller mjölk, ägg eller nötter. Dessutom är den lättlagad – och jättegod.

20140130_164321

Ingredienser (ca 4 portioner)

  • 4 portioner bulgur
  • 1 burk soltorkade tomater
  • 1 kruka basilika
  • 1 burk kikärtor
  • 1 paket halloumi

Koka bulgur enligt instruktioner på förpackningen. Ställ undan att svalna. Under tiden hackar du de soltorkade tomaterna och basilikan. Skölj kikärtorna. Rör ner alltsammans i bulguren. Stek halloumin och servera direkt.

Foto: Marie Larsson

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>