Byt rutiner i höst – och lämna det dåliga samvetet

Av Josefin Wallin

Du har skött din träning bra i sommar, sprungit längs med dammiga grusvägar, på het asfalt och njutit av svala bad efteråt. Det har gått lätt att träna när det är ljust, varmt och man har semester. Eller har du hela sommaren legat och latat dig men äntligen funnit motivation till att träna? Härligt! Men vad händer egentligen när höstkylan kryper intill? Kvällarna är inte alls lika ljusa och varma och det biter i kinderna på väg till jobbet.

Att kasta av sig sin kofta, lämna soffan och ge sig ut i mörkret är inte alltid så enkelt. Det är lätt att drabbas av dåligt samvete när motivationen sviktar, det kan jag personligen medge. Men ibland är det viktigt att också få känna att man får sitta inne med ett glas rödvin, i en tjock kofta, raggsockor och se på Bonde söker fru, plöja en hel DVD-box och läsa ut de där böckerna man aldrig hann läsa under sommaren, då kvällsdopp och grillfester stod på schemat. Man får faktiskt njuta inomhus, man får dricka ett gott vin, man får sitta i långkalsonger under en pläd och skratta åt dålig TV.

Det dåliga samvetet ska vi inte ta med oss till våra hem i höst – lämna det vid dörren och lås! För om mörka höstkvällar förstör din träning, skapar dåligt samvete när träningspasset uteblir så är det upp till var och en att byta rutiner. När hösten kommer så tror jag att man måste byta inställning och träningsrutiner som man sedan kan tillämpa hela den långa och kalla vintern. Ett lunchpass i dagsljus är kanske lättare att motivera sig till än en halkig, kall och blöt springtur? Eller varför inte ett besök på badhuset innan jobbet, simma några längder och njuta av ett bastubad efteråt?

Precis som när vi ställer om klockan till vintertid behöver vi ställa om våra kroppar till vinterträning, så enkelt är det. Det är upp till dig att hitta en balansgång mellan TV-soffan och träningen, för du kan faktiskt njuta av båda två. Ganska härligt, eller hur?

Besök Josefins blogg

Mer att läsa

2 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>