Byt ut avundsjukan mot inspiration och driv

Svartsjuka och avundsjuka förstör mer för dig själv än personen den är riktad mot. Om man fylls med avund då man möter eller hör talas om en framgångsrik människa så drar det ner våra egna chanser att nå drömmarna. Det är rent av en löjlig känsla som upptar så mycket plats, tid och energi.

Visst händer det att man är avundsjuk på andras möjligheter och medfödda resurser. Det är då man kanske kan stanna upp och tänka: ”Hallå, hur hjälper de det känslorna mig nu? Når jag fram om den andre inte alls hade haft möjligheterna?” Nej precis: strunta i vad andra har på bankkontot, vilken familj de kommer ifrån eller vad lottovinsten tillfört dem. Utforska i stället vad DU behöver göra för att gå DIN väg. Ibland får vi jobba hårdare än andra men då är det så bara, det går inte att förändra.

Det man alltid måste tänka på är ju att utgå från sina egna förutsättningar. Det är ren och skär sanning. Vad du kan göra med dina förutsättningar är ju det magiska. Jag lovar, du kan nå oanade höjder trots att du inte ens tänkt på möjligheten innan.

NUTID – MÅL – TILLVÄGAGÅNGSSÄTT

Tänk på dessa begrepp i den ordningen. Var är jag idag? Var vill jag (låt målbilden fylla dig med energi) hur ska jag göra för att komma dit?

Vi kommer alltid att omges av och se framgångsrika människor. Vet du? Jag njuter av dem. De fyller mig med ett sådant driv att jag nästan exploderar. Jag har fördelen att vara facebook-vän på med två av mina absoluta största inspirationskällor just nu och deras statusuppdateringar och svar på mina ger en boost utan dess like. De har så mycket kunskap och så mycket att lära mig. Jag blir inte avundsjuk, jag inspireras. Jag har varit avundsjuk och bitter, kanske inte på just framgångsrika utan på de som till exempel får resultat snabbt. Men så lärde jag mig att jag behöver bara fokusera på  mitt eget arbete och att jag har lite extra att jobba på. Då kommer resultaten efter ett tag.

Att lyssna och lära ger mig ”bränsle” till ”drivet” i min kropp.

Bild: SXC

Mer att läsa

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>