Carpe diem, vardagsmänniska!

Vardagarna passerar en efter en och helgerna flyter förbi allt för snabbt. Många gånger låter vi många vardagliga men njutningsfulla stunder gå oss förbi. Lukten av morgonkaffet, smaken av en nyttig och god lunch, känslan av muskler som fått jobba efter ett träningspass, en kyss eller en sovmorgon inlindad i svala lakan.

Man fångas lätt i den hets som vardagen för med sig och det är svårt att fånga stunder som ses som njutningsfulla. Problemet vi ställs inför är hur vi ska orka, kunna och förmå oss till att fånga dagen. De flesta känner till den latinska frasen för att fånga dagen, carpe diem. Frasen trycks upp som väggdekaler, finns graverade på smycken och mycket annat men hur ofta fångar vi verkligen dagen?

Ett första steg till att finna små njutningar i vardagen är att uppmärksamma dem. Att för en minut stanna upp och uppmärksamma det du gör. Kaffets svärta, förmiddagssolens värme och svala lakan mot naken hud. Genom att träna upp sin förmåga att fånga de små ögonblicken i livet kan man få sin vardag att bli lite lättare och mer ödmjuk. Vi lever inte för semestern om exakt 9,5 vecka, vi lever inte för helgens tacomiddag och vi lever inte för att gå ner de sista kilona. Vi lever här, och vi lever nu. Carpe Diem, vardagsmänniska!

Av Josefin Wallin

Besök Josefins blogg

Bild: Livskick

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>