Därför är hösten oslagbar för träning

Mångas träningsmotivation dör ut i takt med att kvällarna blir mörkare. Men hösten är i själva verket helt oslagbar för den som vill röra på sig. Här berättar vi varför.

hosttraning

1. Håll kvar sommarkänslan genom rörelse. Ännu är kvällarna ljusa – passa på att utnyttja tiden efter jobbet till att gå ut och promenera, cykla eller hitta på något fartfyllt med vänner.

2. Har du hunnit lyssna på alla sommarprat och poddar du tänkt under semestern? Att lyssna medan du promenerar är ett toppensätt att kombinera motion med underhållning. Ett par lurar och bra promenadskor är allt som behövs.

3. Vem vill inte ut och springa i en technicolor-värld? Att löp- eller promenadträna på hösten är underbart; vacker natur, frisk luft – och väsentligt mindre svett. Det går dessutom att springa i alla väder!

4. Inga mer pollen. Många är vi som tvingas begränsa träningen under vår och sommar på grund av allergier. Äntligen kan vi andas ordentligt igen!

5. Plötsligt finns det goda grejer överallt: Höst betyder bär, svamp och annat gott i skog och marker. Gå ut och plocka det du gillar bäst.

6. Träning ger oss energi, ökar halten av må-bra-hormoner i kroppen och minskar stresshormoner. Höstens återgång till vardag, och inte sällan stress, är med andra ord också en utmärkt tidpunkt att röra på sig.

7. Vet du inte vilken träning du gillar? Hösten är en perfekt tid att ta reda på det. Många gym erbjuder gratis prova-på-tillfällen under hösten. Dra med en kompis och våga dig dit. Både konditions– och styrketräning på gym har fina fördelar för kropp och själ.

8. När höstterminen börjar är det dessutom rusning till gymmet. Plötsligt finns alla åldrar och kroppar representerade och du behöver inte oroa dig över att inte kunna alla rörelser under aerobics-passet. Perfekt! (Och du? Det är okej att inte ”passa in” – du passar in ändå!)

9. Gruppträningspass körs ofta ”från början” vid terminsstart. Du får alltså chans att ta del av alla instruktioner i lugn och ro och riskerar inte att förväntas ta dig igenom ditt livs första step up-pass omgiven av ett gäng rutinerade proffs och helt utan instruktioner.

Hur tränar du i höst?

Bild: Livskick

Mer att läsa

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>