Delmålen är de största kliven i rätt riktning

Jag har en otrolig kapacitet att måla upp en målbild i huvudet. Den är färgstark, verklig och inlevelsefull. Jag gör det i alla utmaningar jag hoppar på och det är en egenskap jag verkligen älskar hos mig själv. Den gör det hela så mycket lättare. När man kan se, höra, känna och nästan smaka framgången!

En sak jag är mindre bra på är att sätta upp delmål och hålla dem. Visst har jag ansträngt mig ibland men när de väl är där så har jag inte uppskattat på rätt sätt. För delmål är en sporre utan dess like. Sätter man upp delmål så blir utmaningen uppdelad i behagliga etapper, som i sin tur ger extra kraft mot det slutgiltiga. Har man inte delmål så får man arbeta sig blå för att läsa av framgångarna. Målet kan på så sätt vara väldigt avlägset och det är få förunnat att ha den uthålligheten som krävs för att ens orka hålla hela vägen.

Är det svårt att komma igång? Planera? Se helheten? Ta då en vecka i taget då och sätt upp delmål under den. Vad det nu är du vill genomföra så går det att ta tag i situationen genom att se framåt.

Vart vill du nå? Hur ska du genomföra det? Vad är dina delmål?

Bild: SXC

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>