Det ska vara trendigt att vara frisk i kropp och själ!

Jag tar mig rätten att försöka färga din syn på välbefinnande, träning, mat, hälsa, nyttigheter, och dig själv. Jo, jag tar mig rätten och du väljer själv om du vill lyssna. Kan andra skrika ut sin träningsfilosofi hit och dit så kan jag också göra det. 

Jag vill skrika när jag hör småtjejer snacka bantning, när kvinnor i min ålder hatar sina kroppar, när äldre ”tänker på vad de äter”, när pojkar/killar/män år efter år och med medel efter medel försöker få fram tvättbräda a la Schwarzenegger. När kvinnor och män misshandlar sig svälter sig ner gram efter gram. Det kommer historier som gör att jag sitter och hulkar av sorg. Livet, vardagen, de berättar verkligheten… och jag blir krigslysten.

Jag är trött på det. Jag blir påverkad och jag tänker vara en bitch emot hysteriska ideal. Alla som känner mig, läser min blogg eller har träffat mig förstår att jag älskar att träna. Jag fullkomligt avgudar att vräka på med hård träning och känna hur kroppen verkligen får leva. I hela mitt liv har jag varit sådan. Hästar, utomhus, vattenskidor, dans och så vidare. Jag älskar verkligen att röra kroppen.

Men så blev jag sjuk.

I några år låg det latent men efter några omständigheter så blossade det förvridna kroppsidealet upp och gav mig ett par års rent helvete, inne i kroppen. Helt plötsligt räknades varje kalori och all rörelse gjorde jag maxat för att bränna just de där kalorierna. Det än annan historia, läs min blogg och läs under kategorin ätstörningar.

För människor som lever sina liv är de största förebilder vi kan ha. Jag har inga år på högskola bakom mig, jag kan inte räkna upp Europas alla länder, jag vet absolut inte hur man löser avancerade mattetal, jag gör bort mig,  jag tränar koreografi till mina pass på promenaden genom samhället, jag har antagligen underkänt när det gäller mode…

Men jag vet hur man ska – och hur man inte ska – leva för att ha en stark kropp och jag är fruktansvärt duktig på att hitta sunda lösningar i en varaktig hälsosam livsstil.

Träning och mat ska inte få fläckas ner och bidra till mer problem bland människor. Dessa två faktorer ska bidra till en hälsa och ett jäkligt bra självförtroende! (Ett förtroende till dig själv att du klarar av att leva, skratta och njuta av livet).

Och nej, det är inget romantiskt, sväva på molnen, sitta i skräddarställning hela dagarna och meditera levnadssätt jag ska mala på om. Det handlar om att tillsammans med dem som faktiskt jobbar väldigt sunt, lever sunt och förespråkar sann hälsa, skapa ett mode i att vara frisk. 

Bild: Camilla Johansson

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>