Dijonsenapskyckling med röd quinoa

Detta är ett enkelt recept på kyckling som är väldigt gott och blir lite extra roligt med röd quinoa till.

Ingredienser för 5 portioner

4-5 kycklingfiléer

Röd quinoa

Marinad

  • 0,5 dl dijonsenap
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 2 msk rapsolja
  • Salt & peppar

Sås

En smaksatt creme fraiche som sås – eller: jag brukar blanda färskost med pepparrot med en creme fraiche och lite salt – riktigt gott!

Så här gör du

1. Blanda ihop marinaden.

2. Skär varje kycklingfilé i fyra bitar. Ta fram en fryspåse. Börja med att lägga lite marinad i botten på påsen. Lägg sedan hälften av kycklingen i. Sedan resten av marinaden, och sist i med det som är kvar av kycklingen. Stäng igen påsen och ”massera in” marinaden. Låt dra i två timmar eller så lång tid som du har!

3. När kycklingen marinerats färdigt: sätt på ugnen på 225 grader. Koka 4 dl quinoa enligt anvisning på förpackning – se till att skölja den innan! Jag brukar koka med en buljongtärning. Lägg kycklingen i en smord ugnsfast form. Kycklingen ska vara i ugnen 18-20 minuter.

4. Servera kycklingen och quinoan med sås – se förslag ovan. En enklare isbergssallad till blir toppen!

Foto: Emilia Arvidsson

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>