Din resa räknas

Jag ser på Biggest Loser och blir otroligt imponerad av deltagarna som vecka efter vecka kämpar, sliter och inte bara tappar i vikt utan samtidigt bygger upp ett nytt självförtroende och vågar tro på sig själva. Men finns det någon baksida?

resa

Jag önskar att det inte fanns det, att alla som tittar bara blir inspirerade och motiverade till att fortsätta kämpa för det man vill uppnå och prestera. Utan att nedvärdera eller kritisera deltagarnas resultat på något sätt (för det de gör är kanon, och jag hoppas att vi alla kan se positivt på sådana här program) vill jag ändå poängtera att det finns andra vägar att gå för att uppnå mål. Fokuserar vi på viktnedgång måste man inte träna flera timmar om dagen, räkna kalorier nitiskt och utesluta allt sådant som får oss att må bra trots att det kan anses onyttigt.

Beroende på hur stor övervikt och vilka förutsättningar just du har behöver du olika omfattande insatser och ibland uppoffringar för att må lättare och bättre. För väldigt många kan det räcka att införa mer vardagsmotion, ett par intensiva träningspass i veckan, äta mer strukturerat och hälsosamt för att upptäcka att vågen visar ett par kilo lättare. Kanske inte lika fräckt, kickstartande för motivationen och så mycket att skryta med. Eller? Ja, det är upp till dig.

För många av oss är just att bibehålla förändringen den svåra delen i resan, inte att vilja förändra. En del av oss kan också behöva en rivstart med träning och kost för att komma igång och sedan hitta sin nivå på den nya livsstilen! Det är inget fel med det. Men det är okej att inte vilja göra det heller.

Du kan gå ner i vikt och vara hälsosam på andra sätt också. För tro det eller ej, men oglamorösa sätt så som att långsamt påbörja förvandlingen med DIN kropp är lika värdefullt för DIG som den explosion biggest loser-deltagarna genomför för att sedan hitta deras balans.

Kom ihåg – din resa räknas också! Oavsett HUR du väljer att resa.

Bild: Pixabay

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>