Du kan visst!

Usch vad mycket jag hör de motsatta orden, – jag kan inte. Vad då kan inte? Vet du att du inte kan trots att du inte har prövat? – Nej jag kan inte gå på gympass, nej jag kan inte sluta med det eller det, nej jag kan inte ha på mig de kläderna för det ser fel ut. BLÄ åt de orden!  Dessa ord kommer allt för lätt ur människors mun idag: JAG KAN INTE.

dukan

Kan inte du som läser ta och tänka över just de saker som du tror är omöjliga för dig att prestera? Det behöver inte vara stora saker alltså. Om vi tar ett exempel bara nu då, till exempel  det här med att träna.

Vanliga tankar är: Nej, jag är så trött på kvällen, så jag vill bara sitta i soffan och ta det lugnt i stället för att röra på mig. Jag vill mysa (mysa är ett livsfarligt ord vi börjat missbruka). Om jag då frågar dig hur det går, vad är din reaktion? Hur går det med att inte känna dig så trött om kvällarna när du gör på det viset du gör nu? Förstår du min fråga då?

Att sätta sig i soffan vid sju på kvällen kan vara skönt, men inte alltid, för man missar ju faktiskt massor av tid. Om du kanske satte dig vid åtta i stället ett tag? Under denna extra timma så har du ju tid att få in motion faktiskt.

Nej, jag ska inte säga till dig att gymma, springa på gåbandet eller höja pulsen till max. Istället ber jag dig att göra några rörelser som känns okej för dig. Är du stark så kan du ju göra några armhävningar, situps, benövningar o s v. Vill du göra något lugnare så kan du göra ett gäng nedrullningar och upprullningar (Yoga). Ja, fläta ihop något som passar dig! Bara använd kroppen en halvtimme.

Just denna vecka kan vi väl ägna oss åt att trotsa oss själva? Låt oss utforska våra möjligheter istället för att sätta upp begränsningar som egentligen inte finns. Visst, vi är trötta på riktigt – men kan denna lilla halvtimme som vi ägnar oss åt oss själva kanske motverka det? Det hade ju varit fantastiskt!

Kan det vara så att du helt enkelt inte är så trött som innan efter den här veckan? Man vet ju inte om man inte har testat, eller hur? För ibland är det helt enkelt aktivitet som ska till för att vi ska få en helt ny ork, tänk på det.

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>