Edamame: trendigt vardagssnacks

Också kända som sojabönor, säljs de i frysdisken på bland annat ICA och närmsta konkurrenten är Naoi Group som också säljer dem i frysförpackningar. Bönorna serveras med smör och lite flingsalt, och ”skidan” de är i ska slängas.

Ett optimalt snack för mig är:

  • det är gott! Och visst är det skönt att byta ut morotsstavarna ibland!
  • det går inte alltför snabbt ner – edamamebönan kräver lite finess med munnen, som du använder för att skala bönan.
  • det är nyttigt, inte bara tomma kalorier! Edamamebönan är kalciumrik och i kombination med inulinrik föda (t ex endivesallad) kan upptaget verkligen gynnas. Kalcium är viktigt (skelettbildning och fettförbränning bland annat) och finns i många gröna grönsaker (alltså inte bara mejeriprodukter!)

Tillagning: Ta den mängd du vill ha och lägg i kokande vatten någon minut – eller om du vill använda mikro: lägg dem på ett fat med lite vatten i, och på hög effekt ca 2 minuter. Rör om efter halva tiden. En halv matsked smör och lite salt och din kväll är klar!

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>