”Emmas skönhet” av Emma Wiklund

Personligt, snyggt och proffsigt är tre ord som beskriver denna skönhetsbok. Författaren Emma Wiklund har arbetat som modell i över 23 år och är aktuell med sitt egna hud- och kroppsvårdsmärke Emma S.

Emma delar med sig av sin karriärresa på ett levande och inspirerande sätt. Vi får läsa om hur hon solade sig igenom modelljobb på 80-talet och hur hon blekte sönder sitt hår inför en stor gala, hur hon vägrade att tokbanta och förlorade jobb efter jobb på grund av detta. Det är dessa personliga historier som ligger bakom denna bok då Emma själv har insett vikten av att vårda sitt yttre. Det yttre gör oss inte till bättre människor, enligt författaren själv, men kan få oss att bli mer nöjda med oss själva och på så sätt även må bättre på insidan också.

Vi får tips och idéer på allt ifrån hur man sotar ögon inför en rolig partynatt till hur fötter med lite hjälp av en del produkter håller sig unga och friska. Allt beskrivs med text, snygga bilder och personliga historier om misslyckande som sedan följs av positiva erfarenheter som uppstått när hon har hittat knepen som fungerar. Dessa knep får läsaren ta del av på ett smidigt och metodiskt sätt.

Det som gör boken så där ”svenssonaktig” och bra är att det inte bara är dyra krämer och jobbiga husmanskokeri som är knepen bakom ett fint yttre. Faktorer som fysisk aktivitet och en god kosthållning lyfts även fram tillsammans med en så stressfri vardag som det är möjligt.

När boken börjar lida mot sitt slut vill man bara läsa mer. Jag vill se fler vackra bilder, få fler enkla tips, få läsa fler inspirerande texter som får mig att känna mig nöjd som jag är. För det är just det som jag och förhoppningsvis många andra tar med sig efter att ha läst boken.

Skönhet är mer än ett vackert yttre; skönhet är att vara nöjd med sig själv och på så sätt locka fram allt fler spontana skratt. Ett leende är det vackraste som finns. Det är också något jag tar med mig efter att ha läst boken.

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>