En eldig förmiddag med Dans fuego på Friskis&Svettis!

Den latinska danstrenden har väl inte undgått någon? Den som höjer temperaturen på både dans – och träningsgolven?

Friskis&Svettis svarar på trenden och lyssnar på sina medlemmar – nu med klassen Dans fuego. Jag fick möjligheten att testa klassen denna annars så kalla vinterdag i Stockholm. För det var allt annat än kallt på Dans fuego:n – ledaren Helene Nilsson, inspirerade till rörelseglädje och dansade loss tillsammans med oss deltagare. Till härlig latinsk musik fick vi testa alltifrån merengue till tango. Fuego betyder eld på spanska – och eldigt blev det!

Det som tilltalade mig mest var uppbyggnaden av klassen – det var en låt med rörelser, och när nästa låt kom, började nya rörelser. Alltså – ingen komplicerad och lång koreografi, utan enkelheten gjorde att vi verkligen kunde njuta av passet. Helene själv, som har varit med och tagit fram klassen Dans fuego, menar att det viktiga är ”karaktären före koreografin”. Och jag förstår vad hon menar – därför att i varje låt fick vi  möjligheten att tänja på våra bekväma gränser, och vara både sensuella och dansanta, eller vad som nu föll oss in!

Dans fuego – plus & minus

PLUS

  • Här får du möjlighet att verkligen dansa av dig! Pulsen ökar garanterat!
  • Bra upplägg med enkel koreografi – detta är det största plus:et enligt min mening, då jag var rädd för svår koreografi. Toppen!
  • Du får möjlighet att verkligheten testa olika sorter av latinsk dans! Bra musik!

MINUS

  • Stundtals väldigt snabba fotrörelser, som till en början kan vara svåra att hänga med på – men då tycker jag att man kör sin egen variant!

Under 2011 har 48 föreningar i Friskis&Svettis satsat på denna nya klass. Bland annat i:

  • Friskis&Svettis Halmstad
  • Friskis&Svettis Stockholm
  • Friskis&Svettis Arboga
  • Friskis&Svettis Gävle

Källor: Intervju med Helene Nilsson efter danspasset Dans fuego på Skrapan i Stockholm, den 17 februari. Friskispressen nummer 2, 2011

Foto: Emilia Arvidsson

Mer att läsa

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>