Enkel och snabb bearnaisesås

Många tänker att det är jättekrångligt att göra egen bearnaise – men så är faktiskt inte fallet! Detta sätt är urenkelt och helt utan konstiga tillsatser som de färdiga såser man köper i butiken annars är sprängfyllda med. Dessutom smakar denna variant som den gör på en dyr restaurang!

Ingredienser för 4 personer:

  • 150 gram äkta smör
  • 3 äggulor
  • någon tesked vitvinsvinäger (efter smak, prova dig fram)
  • ca ½ msk dragon, efter smak
  • salt och peppar om man vill

Gör så här:

Lägg äggulorna i en liten bunke. Smält smöret och låt det bli väldigt varmt men utan att det tar färg. Vispa äggulorna med en elvisp på hög hastighet, häll sedan på smöret försiktigt en liten tunn stråle medan du vispar. Lämna kvar bottensatsen i kastrullen. Tillsätt vinäger efter smak och smula i dragon. Servera genast – gör alltså såsen när allt annat är klart.

Receptet kommer från Vår kokbok.

Foto: Johanna Arogén

Mer att läsa

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>