Få en vacker kropp: detta behöver du!

Känns rubriken igen? Du har förmodligen sett den på löpsedlar och i (kvinno)tidningar många gånger. Kanske till och med läst innehållet under titeln. Du har kanske till och med försökt efterleva råden som ges? I sådana fall föreslår vi att du läser den här artikeln också – eller snarare: istället.

kropp

Vi uppmanas ständigt, från alla möjliga håll och med alla möjliga inriktningar, att jobba för en viss typ av kropp – en typ som ofta är ouppnåelig för de flesta – eller som åtminstone kräver väldigt hårt och inte alltid så sunt arbete. Dessutom kan alla råd om ”perfekta” kostvanor och ”rätt” träning bli både överväldigande och leda till stress och sjukdomar. Samtidigt låter ju ”en vacker kropp” onekligen… vackert. Därför serverar vi här några punkter med vad vi på Livskick anser att du behöver för att skaffa dig just en sådan. (Lägg gärna till fler i kommentarsfältet!)

För att få en vacker kropp behöver du:

Förutsättningar – En kropp. ALLA kroppar är vackra på sitt sätt!

Uthållighet –  I dagens kroppshetsande samhälle behövs uthållighet för att psykiskt stå emot all den nedvärdering av kroppar som inte passar in i förutbestämda mallar. Går du runt och tror att denna kritik mot en viss form är sann, kommer du aldrig känna dig vacker.

Kostvanor –  Det viktigaste är att ge din kropp näring så att den orkar och mår bra. Ork och mående lyser inifrån och ut – och det är vackert.

Träning – Rör gärna på dig om du tycker att det är roligt. Gör det du kan och vill; Promenera, dansa eller lek med dina barn – endorfinerna som uppstår gör att en massa goa saker händer i kroppen, som återigen syns inifrån och ut.

Pengar – För basala behov som mat att stoppa i magen och tak över huvudet så att du kan sova behövs cash. Men är pengar avgörande för att du ska uppleva dig själv som vacker i längden? Nej, det tror jag inte. Då handlar det istället om kapital i form av…

Tid – Ge dig själv tid, stanna upp och lyssna på dig själv då och då. Var snäll mot dig själv när du tycker att du inte hinner göra allt du vill. Man blir vacker av att vara generös både mot andra och sig själv.

Bild: Pixabay

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>