Fall inte för svältkurerna!

Att vilja gå ner i vikt för att stanna på en sund vikt som tillfredsställer kroppen är helt naturligt och inget att skämmas för. Men tar man till svältkurer, galenskaper och hetsbantning så går det för långt. Att skada kroppen genom att lura in den i svält (ja det finns många olika vägar som vi kan göra det på) är otroligt dumt.

stopp

-”Jag måste gå ner i vikt. Det är inte hälsosamt för mig att vara tjock.” Säger hon som levt på enbart drinkar i åtta veckor och känner sig skakig som ett asplöv. Hon intalar sig att det här är det enda rätta och håller ut. Samtidigt går hon fyra pass på gymmet och ”tränar upp” muskler för man ska ju få en riktigt sexig mage nu när man inte är fet längre. Hungrig = Duktig. Eller? Ser du att den ekvationen inte är riktigt är som den ska?

Att gå ner i vikt när man behöver det ska vara just hälsosamt. Det ska vara en boost för kroppen och man ska gärna hålla vikten sedan också. Det finns ett väldigt finurligt sätt att göra detta på som borde vara solklart egentligen.

Ät mat som gör dig stark och pigg, motionera och bränn mer än du får i dig (med detta menas inte att du ska äta lite mat – tränar du mycket så behöver du mycket energi). Träna det som får dig att le eller känna motivation. Visst, ibland kan man ju likt en galen hund morra sig i genom ett styrkepass – detta är en härlig känsla det också.

Reagerar din kropp på konstiga sätt, känner du dig darrig och slö, trött och seg, hungrig som en galning eller helt enkelt inte ok, så kan du räkna med att du inte gör din kropp inte gör det den ska. Varför stå ut med detta när det finns sätt som gör att du kan äta och njuta av god kost samtidigt som din kropp letar upp en bra vikt? Fall inte för snabba lösningar och tråna efter mirakel i form av svält och piller.

Lev och njut!

Bild: Livskick

Mer att läsa

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>