Fetaostgratäng

Den här fetaostgratängen fungerar utmärkt som sommarmat och smakar helt gudomligt. Den går att servera som huvudrätt eller som tillbehör. Ett tips är att servera till kött, kyckling, fisk, grillad tofu eller quornfilé.

Ingredienser:

  • 200 g äkta fetaost
  • 1 zucchini eller aubergine
  • 2 paprikor
  • 2 tomater
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ burk krossade tomater
  • olivolja
  • paprikapulver, cayennepeppar och svartpeppar efter behag

Gör så här:

Skär löken i tunna skivor, fräs den med pressad vitlök i olivolja tills den är mjuk. Tillsätt de krossade tomaterna och kryddorna, låt småkoka ca 15 min. Skölj grönsakerna, skär zucchini eller aubergin på i skivor längden och paprikorna och tomaterna också i skivor. Varva zucchini/aubergine, paprika, tomater, smulad fetaost i ett par lager i en ugnssäker form. Häll över tomatsåsen och smula sist över lite fetaost. Grädda i ugnen ca 30 minuter på 200 grader.

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>