Fisk med frasigt pestotäcke

Om du gillar pesto är detta recept ett väldigt bra sätt att få till fisken så där god som man vill att den ska vara!

Ingredienser:

  • 1 st något tinat torsk- eller sejblock
  • 2 msk matlagningsgrädde
  • 1 dl olivolja
  • 1 lök av valfritt slag
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl färsk eller fryst basilika (inte torkad)
  • ½ dl riven parmesanost
  • Salt, peppar, chilipeppar

Gör så här:

Skär fiskblocket i 2 cm bitar och lägg dem på ett smort ugnssäkert fat. Salta, peppra och häll i matlagningsgrädden. Täck med aluminiumfolie och in i ugnen i 10 minuter, 225 grader.

Fräs under tiden löken i lite av olivoljan, på medellåg värme. När den är mjuk kan du sätta till resten av olivoljan, chilipeppar, ströbröd, basilika och parmesanost. Blanda ihop allting, ta ut fisken när den är klar och bred massan på fisken. Ställ in i ugnen i 10 minuter till (eller tills peston fått fin brun färg).

Servera gärna till bulgur och en råkostsallad.

Receptet är inspirerat av Vår kokbok.

Foto: Johanna Arogén

Mer att läsa

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>