Fokusera på ditt mål

Vet du vad du vill? Har du motivationen redo? Känns det som fjärilar i magen och så tar du klivet och!… nej…nej..nej. Där försvann det. Varför? Jo för att man går oftast ut för fort i det man vill uppnå. Att börja med träning fem dagar i veckan ger ett bakslag innan två veckor har gått.

Vi kan inte ställa om våra kroppar som man ställer om en klocka. Det vi kan göra är att sakta, sakta introducera små förändringar i vår vardag och smyga in en positiv förändring i livet. Kroppen gillar på så sätt förändringar och kanske till och med blir nyfiken till sist.

Vad skulle vi kunna göra för vår kropp om vi med lagom mycket tålamod läste av signalerna? Hur vore det om det från topp till tå syns hur det står till? Hur coolt hade det inte varit om vi på egen hand gjorde en genomgång på vår livsmaskin? Förbjud frasen ”Jag orkar inte ta tag i det just nu” och tillåt i stället ”Vilken funderare ska jag ta tag i nu?”!

Tillåt dig att fokusera på en grej i taget för det brukar bli bäst att göra just på det viset. Skynda långsamt, koncentrera dig på en sak i taget och glöm inte att du är förbaskat bra på att vara dig själv under tiden!

Bild: SXC

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>