För förändring behövs en bra startlinje

Kan du lätt smeka din egen kind och berömma dig själv för att du gjort något bra? Eller visa ett tacksamhetstecken på ett tydligt och fint sätt till dig själv? Grattis i så fall! Jag älskar det.

tahandomdig

Om inte så kan vi gå lite djupare på mina funderingar i förändringsprocessens knasiga vägar. Man kan banka sig blodig och kämpa tills… ja det finns inget slut. Men en magisk liten sak kan göra att du känner dig lyckad i alla dina åtaganden, även om de inte tar den vägen du trodde från början.

Den lilla, lilla saken kallas självförtroende. Om man lyssnar på ordet så hör man att det är en styrka och en självklar attityd till att man fixar det man vill. Om man inte gör det? Ja då har man hakan i vädret och letar fram en ny väg eller helt enkelt tänker om. Inte en tanke om misslyckande eller ledsamma miner finns med i de där tankegångarna.

Om man utgår med en tanke om att man faktiskt duger som man är MEN vill förändra något så är det lättare att nå dit man vill.

”Jag är ok och bra som jag är, undrar om jag och min kropp kan nå detta lilla experiment jag har en önskan om? Tillsammans!”

  • Vad vill jag nå?
  • Hur gör jag det på ett skonsamt och bra sätt som ger mig massa fördelar med förändringen?
  • Motivationen håller jag igång genom att…?
  • Leta information så att jag vet vad, hur och varför jag gör det.

En spännande resa i stället för en jobbig måste-grej som tar musten ur i stället för att fylla på energi.

Älska dig själv först, förändring sen.

Oavsett vad dina mål är så är det helt klart enklare att vara tillfreds med sig själv innan man startar en förändring. Hur ska du annars genomgå en omvandling om du inte puschar på dig själv med glada tillrop?

Bild: Pixabay

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>