Förkylningssoppa med grönkål, ingefära och vitlök

Det här är en soppa med lite hetta för att sätta igång systemet och med vitlök och ingefära som är perfekta i förkylningsmat med alla sina goda egenskaper. Prova den gärna även utan förkylning.

soppa

Till 4-6 portioner:

  • 1 skalad och skivad röd lök
  • 4 skalade och skivade ekologiska potatisar
  • vatten + 1 msk lantbuljong
  • ca 800 g repad och sköljd grönkål (du tar alltså bort den hårda stjälken)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 cm riven ingefära
  • salt och peppar
  • oatly imat havregrädde

1. Koka lök och potatis mjuka i buljongen.

2. Lägg ner de repade grönkålsbladen och låt koka några minuter.

3. Mixa soppan finfördelad med en stavmixer och späd soppan med havregrädde och vatten.

4. Smaksätt sedan med sambal oelek, vitlök och ingefära. Tillsätt salt och peppar om det behövs. Värm på soppan och servera.

Receptet publiceras i samarbete med Dietistkompetens VB

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *