Förläng sommaren efter avslutad semester

Semestern har knappt släppt sitt tag och arbetsveckan börjar som vanligt. Benen går tunga och motvilligt in i genom dörrarna till jobbet och det är lång tid till nästa ledighet. Lite ledsamt tänker du på hur snabbt semestern gått och att du så gärna ville ha mera av den. Är det så du vill börja hösten?

sommarkvall

Negativa tankar föder negativa känslor och till slut har ångesten tagit sitt grepp om dig. Tänk om du istället försökte att bara se det positiva i denna situation  ”En härlig semester är nu avslutad och jag är full av ny energi!”

Har du kanske gjort en sådan där klassisk miss och försökt hinna med allt på en semester? Då kan det i ärlighetens namn vara ganska skönt att komma tillbaka i vardagens rutiner.

Du kan faktiskt också förlänga sommaren trots att du börjat jobba igen, genom att utnyttja eftermiddagar och kvällar. Bara för att du börjat jobba igen så behöver du inte sluta njuta av sensommarens varma atmosfär som i sig själv är lugnande. Slappna av i solstolen eller hammocken med en bra bok efter jobbet. Ge dig själv den belöningen att bara ligga still och njuta av lugnet. Det är inte så ofta vi vågar låta oss bara ligga still faktiskt så det är väl förunnat att lägga sig i värmen under ett parasoll och bara vara – oavsett om det är semester eller inte.

Eller varför inte en härlig nystart i hälsans tecken? Efter en semester är det inte helt ovanligt att man rannsakar sig själv och faktiskt vill få in ensamtid, träning, familjetid, bra kost, tjejkvällar och allt det goda som livet erbjuder.

Ta ett djupt andetag och tillåt dig att känna hur det känns, acceptera och se över möjligheter. Sist men inte minst, förläng sommaren så mycket du bara kan!

Foto: Johanna Arogén

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>