Frappé à la Rhodos

Det bästa från Rhodos är denna frappé – en numera känd läskande kall kaffedryck. Den finns i olika varianter på kaféer, men det här är det äkta grundreceptet (med mina modifikationer) och ingenting slår en riktigt god frappé en varm sommardag.

Du behöver (för ett glas):

  • Mjölkskummare
  • Högt, smalt glas ca 2 dl
  • Sugrör
  • 1 msk snabbkaffe
  • 2 tsk – 1 msk strösocker (mer socker ger ett bättre skum)
  • Iskallt vatten
  • Isbitar
  • 1 msk kaffegrädde (eller lättmjölk, se nedan)

Gör så här:

1. Häll snabbkaffet och sockret i glaset och fyll på med ca 2 msk iskallt vatten.

2. Ta mjölkskummaren och vispa tills du får ett ordentligt skum.

3. Fyll på med isbitar, så många du vill (4-5 st brukar jag ta).

4. Häll antingen på 1 msk kaffegrädde eller en större mängd lättmjölk. Detta får du prova dig fram själv till vad du gillar. I originalet är det kaffegrädde som gäller, men i liten mängd.

5. Fyll försiktigt på med kallt vatten tills drycken når översta kanten på glaset.

6. I med ett sugrör och njut!

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>