Fräsch sallad med svarta linser och avokado

Den här salladen passar perfekt som en lättare lunch i sensommarsolen. De svarta linserna platsar utmärkt i sallader eftersom de behåller sin fina runda form även efter kokning. Dessutom innehåller de rikligt med protein, kolhydrater och kostfiber.

sallad, svarta linser, vegetariskt, recept, avocado, grapefrukt, lunch, agavesirap

Du behöver, för ca 2-3 portioner:

1,5 dl svarta beluga linser
ca 100g blandad sallad t ex ruccula och spenat
1/3 hackad purjolök
2-3 st avokado
1 röd grapefrukt
1 citron
Olivolja
Agavesirap eller flytande honung
Flingsalt och svartpeppar

Koka linserna enligt förpackningens anvisningar och låt svalna. Skiva grapefrukten i klyftor och ansa bort de vita senorna. Skär avokadon i klyftor. Blanda sallad, hackad purkolök och linser. Ringla över lite olivolja, saften från en pressad citron, lite agavesirap eller flytande honung, salta och peppra. Toppa med avokado och grapefrukt.

Salladen är god som den är, men passar också bra tillsammans med andra godingar på buffébordet. Vill man piffa till det lite extra passar det superbra att även strö över fetaost. Servera gärna med ett gott bröd!

Foto: Elin Vikström

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>