Friskis&Svettis: uppföljning av utmaningen 2010

För nästan ett år sedan skrev jag om Friskis&Svettis och deras projekt om att få Stockholm att bli världens friskaste stad. I dagarna kom ett pressmeddelande om hur det har gått.

Ambitionen verkar ha gett resultat:

  • 3700 stockholmare är nya motionärer hos F&S Stockholm.
  • 5000 personer deltog på F&S första Träningens dag – jag var själv med och det var ett trevligt initiativ.
  • Genom att det finns fler möjligheter till att träna ute, så är ökningen 36% av utomhustränande motionärer, i jämförelse med 2009.
  • 2500 ungdomar tränade under sport-, påsk- och höstlov – för en tia. Det här tycker jag är ett toppeninitiativ! Det är viktigt att visa för ungdomarna hur kul och nyttigt det är med träning.
  • Under september månad var det många som kickstartade sin träning. 6000 personer erbjöds att träna för 150 kr (en månads träning) på F&S Stockholm.

Ett sätt att få stockholmarna att röra på sig, är att göra träningen lättillgänglig – det ska inte vara ett företag att komma igång! Målet är att just göra Stockholm till Världens friskaste stad. Ni kan läsa mer om det på  www.varldensfriskastestad.se. Målet är att få 50 000 stockholmare att bli fysiskt aktiva – vi får se vad Folkhälsorapporten (för Stockholms läns landsting) visar hösten 2011.

Det får mig att tänka på oss som har funnit inspirationen till att röra på oss – varför inte verka som ambassadör inom vårt eget nätverk? Vi  kan visa hur roligt det är – och vilka hälsoeffekterna är!

Källa: Friskis&Svettis

Foto: Thomas Carlgren

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>