Genväg är senväg om du vill nå dina mål

Januari är i full gång och även motivationen. Nyårslöften, nytänk och ny energi efter julledighet är på tapeten. Vi i hälsobranschen får massor av möjligheter att träffa människor just denna period och det är kul! Saken är att i min arbetshjärna så vill jag inte träffa samma människa nästa år igen vid denna tiden. Eller jo, fast inte av samma anledning som nu. Jag jobbar nämligen med livsstilsförändring och när jag åtar mig en kund så ska denna kund lyckas. Inga kanske, inga om, inga ursäkter. Jag vet att min produkt är så pass tillförlitlig.

Genväg är senväg om du vill nå dina mål

Men varför är det då ett så vanligt fenomen att människor återkommer för att börja om, att det ebbar ut i sanden? Det ska jag berätta för dig. Det är för att det lovas snabba resultat, enkla tillvägagångssätt och hysteriska metoder. Det är så inne nu att människor med vilja att förändras står i en tornado av alternativ. Det är samma visa år efter år, säljtopp efter säljtopp.

Jag jobbar inte så. Jag kommer aldrig att säga till dig att du kommer gå ner fem kilo på en vecka, att du kan sitta hemma i soffan och rasa i vikt, att du kan bli vältränad och frisk genom endast piller. Nix. Vet du? Jag är fruktansvärt intresserad av marknadsföring och vet att snabba resultat är ett knep, att lätta vägar är en säljsuccé och att säljsiffrorna skjuter i höjden när en kändis förespråkar något. Jag är inte korkad. MEN jag tänker köra på med mitt tankesätt i alla fall.

Jag kan tala om för dig att om du gör som jag säger så kommer du att komma i önskvärd form. Det kommer hända grejer på de visuella målen. Allt detta som en effekt av rätt tänk i livsstilen. Din nya kunskap om vad som skall till för att kroppen ska svara dig rätt är nämligen inte så långt borta som företag med mirakelpreparat säger.

Ett litet resultat i veckan blir större resultat i månaden och långvariga förändringar på sikt. Tänk hur många år du kanske redan nu har jobbat på din önskan. Moder natur är min idol och förebild så det är hennes väg som jag har insett att förändringarna är synliga i.

Har du en önskan om att göra en kroppsförändring? Gör det! Hitta din speciella lösning och håll dig till den. Skaffa information och kunskap, låt kroppen tala om för dig om den gillar det du gör eller ej. Låt nu huvudet vara med och bedöma om det håller och glöm inte att genvägarna ofta leder in dig på den huvudsakliga motorvägen igen. Det är bättre, säkrare och snabbare att hålla sig till huvudleden från början.

Lycka till! Jag hejar på dig och din glada kropp!

Foto: Mikaela Edholm

Mer att läsa

En kommentar

  1. 1

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>