Har någon, någonsin, tvingat dig att vara perfekt?

Själva ironin med att vi är många som har kämpat efter perfektion är självklar. Då vi sitter där med vår kopp kaffe och samtalar om att det är viktigt att må bra, tycka om sig själv och bättre ett lite skit i hörnen än ett rent helvete. Alla håller med helt plötsligt? Så varför fortsätter det?

kaosJa, så går vi igång på att få beröm för vårt felfria hem, våra väluppfostrade barn och nog fasen sprider sig en fabulös (om än falsk) skön känsla då någon ifrågasätter att man har fött barn men ändå kommer i sin gamla storlek igen.

Vad är det då som formar våra mål och måsten? Vad är det som gör att hjärnan blir tillfredsställd av helt vansinniga krav som man faktiskt bara uppnår då och då? För vem orkar egentligen leva efter idealet perfektion?

Om vi en stund bortser från ”vad” och ”varför” vi snedvrider vardagen. Kan vi inte sträva tillsammans efter att göra livet lite enklare och mer njutningsfullt? Du är född i en kropp och kanske kan du ser potentialen i det du har istället för att drömma om det ouppnåeliga? Ansträng dig i några veckor med att slå bort de tankar som kommer efter att ha fått ett sting av avundsjuka eller känt – ”Jag vill också”! Koncentrera dig bara på hur du vill att ditt liv ska vara.

För avundsjuka och att köra på som om man inte hade någon broms, det tar sådan energi att man till sist inte vet vad som är rätt eller fel. Man hamnar i en situation där man vill behaga alla runt om kring sig, och minsta lilla kritik tas på blodigaste allvar.

Är det meningen? Nej det tror jag inte. Om media spelar in? Ja det tror jag verkligen! Annars hade ju inte Livskick funnits som en motpol till de media som speglar utseende och prestationsideal som visas idag.

Varför inte vara med på att bygga modellen för välmående i denna generation? Det du gör är att lära dig att älska dig själv, ta hand om dig själv och välja lycka före prestige. Kanske bidrar vi till att nästa generation växer upp i en självklarhet till det sunda idealet? Hade inte det varit fantastiskt?

Bild: Pixabay

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>