Hitta den bästa versionen av dig själv

Hälsa för mig betyder att vara tillfreds med sitt liv. Tackla problem med lugn och skaffa sin egen balans i livet. Allt från mat till själ. Det finns ju inte ett facit för hur alla människor ska må bra. Information och tips är en bra källa till välmående men det är du som ska anpassa detta efter ditt liv och dina rutiner.

Tusen metoder lovar snabb viktnedgång och prisas till skyarna men efter allt som vart så har vi lärt oss att det ofta inte är så. Vi vill tro att det är så enkelt men innerst inne vet vi. Det måste komma från dig själv.

Vi kvinnor har en tendens att titta på andra kvinnor och vilja vara som dem, göra som dem för att nå samma mål. Det vi glömmer är att alla är unika och ett sätt som fungerar för den ena kanske inte fungerar för den andra.

Ge dig själv tid att komma på vad du vill, vad som känns bra och hur du ska göra. Ibland känns det hopplöst och det är ”knoppens” sätt att tala om att något inte passar i din livsstil.

Det handlar om att vara snäll mot sig själv, att älska sig själv. Det låter som en klyscha men för att du ska må bra så måste du verkligen anstränga dig. Rota igenom ditt eget facit om hur du får dig själv att må bra här på jorden. Kanske vet du inte var du ska börja? Ta då en funderare över hur livet ser ut just nu. Ett knep kan vara att skriva upp vad som finns runt om dig just nu. Jobb, familj, djur, ekonomi, kärlek, tid till kärlek eller vad nu just du har runt dig. Kanske har du många olika rader men inte hinner med?

I mitten är du. Där du ska hitta energi, lust och ork! Denna rad som betyder just dig är det viktigaste för att allt det andra ska fungera.

Det är aldrig för sent att lägga om växeln till en hälsosam livsstil, se bara till att den passar dig och att du verkligen tar dig tid att lyssna på din kropp och vad som passar den.

Foto: Camilla Johansson

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>