Hur orkar du med att inte träna?

Det där är inget jag kan önska mig… Så där tänkte jag för ett år sedan bara. Presenningen som hindrade självförtroendet att landa på mina axlar var hårt surrat. Bilderna av vältränade människor gav mig  en viss motivation men även en undran om jag gjort fel val i livet.

Men något hände och jag tittade mig själv i spegeln. Är det något jag aldrig gör, verkligen aldrig någonsin i hela mitt liv, så är det att ångra mina val. Oavsett om de varit de klyftigaste eller de mest sågspånsliknande så ångrar jag inte. Jag samlar erfarenheter.

Träningen ökade och gav mig en sådan skön känsla i kroppen att jag bara ville fortsätta. Ja, ni vet ju hur denna historia är nu. Instruktör i några olika träningspass och egenträningen avancerar för varje vecka. Jag älskar det här och då är det visst möjligt, även för mig.

För vem är jag egentligen? Man kan vända och vrida på det men jag ÄR fyrabarnsmamma, jag har jobb, tight schema och allt det där. Ibland blir det stressklump i magen som bara växer men frågan jag ställer mig när alla andra undrar hur jag kan träna så mycket som jag gör är ändå:

Hur orkar du inte träna?

Jag ser tillbaka på tiden jag stod där på crosstrainern och tittade på de där andra. De där som vågade gå fram och hämta hantlarna och lyfta tyngre. Jag minns att jag sneglade som en femtonåring sneglar när Danny går förbi på gatan. Jag minns att någonstans där inne i min tvivelaktiga kropp så växte en önskan: En dag ska jag utmana min kropp och leka fram styrka, snabbhet och flexibilitet.

Nu är jag här, mitt i kampen då jag vågar skrika under skivstången, dansa så mina fötter blöder och utnyttja timmarna till min plan. Det som chockar mig är en enda sak:

Hur kunde jag tro att det skulle vara jobbigt?

Så ser du något som inspirerar dig, låt inte hjärnmonstret styra då. Våga suga in inspirationen och våga se dig själv framme vid målet. Slösa inte en sekund mer på att tro att något är omöjligt. Det är så mycket bortkastad tid när du egentligen kan det du verkligen vill.

Foto: Peter Lidström

Mer att läsa

2 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>